Voorzieningen

De klaslokalen
Alle lokalen zijn voorzien van een vaste pc met óf een beamer, óf een interactief SMARTBoard. Dankzij deze combinatie is de lesstof en uitleg overal in de klas goed zichtbaar. Bovendien kunnen aantekeningen van docenten moeiteloos worden gecombineerd met filmpjes en andere nieuwe media.

Mediatheek
In de mediatheek staan honderdvijftig  pc’s voor klassikaal en individueel gebruik; er kunnen vier klassen tegelijkertijd  ontvangen worden voor ict-projecten. Om de balie, in het midden van de mediatheek, staat een boekenkast met meer dan tienduizend boeken.

Via onze eigen Boekenzoeker kun je zoeken in ons bibliotheekbestand.  De mediatheek is iedere schooldag open van 8.15 uur tot 17.00 uur. Debbie Broekers en Janneke Blok zijn mediathecaris.

Ouders die als vrijwilliger willen helpen, kunnen zich aanmelden  via mediatheek@barlaeus.nl

ICT-lab
Het ICT-lab is een computerruimte voor leerlingen van de bètavakken, zoals natuurkunde, scheikunde en biologie. Op de zestien computers kunnen verschillende sensoren worden aangesloten, en is speciale software geïnstalleerd om computergestuurd te meten en de verkregen gegevens te verwerken. Onze systeembeheerder is Evan van Hooren.

DSC03307