Voorzieningen

De klaslokalen
Alle lokalen zijn voorzien van een vaste pc met óf een beamer, óf een interactief SMARTBoard. Dankzij deze combinatie is de lesstof en uitleg overal in de klas goed zichtbaar. Bovendien kunnen aantekeningen van docenten moeiteloos worden gecombineerd met filmpjes en andere nieuwe media.

Mediatheek
In het midden van de mediatheek staat een grote boekenkast met meer dan tienduizend titels. Daarnaast hebben we honderddertig pc’s voor klassikaal en individueel gebruik en grote tafels waaraan in groepjes kan worden gewerkt. In de aangrenzende lokalen kunnen drie klassen tegelijkertijd ontvangen worden voor ICT-projecten.

Via de website van de mediatheek kun je zoeken in onze catalogus. De mediatheek is iedere schooldag open van 08.00 uur tot 16.30 uur. Het mediatheek team bestaat uit Debbie Broekers (mediathecaris) en Janneke Blok (medewerker mediatheek).

Ouders die als vrijwilliger willen helpen, kunnen zich aanmelden  via mediatheek@barlaeus.nl

ICT-lab
Het ICT-lab is een computerruimte voor leerlingen van de bètavakken, zoals natuurkunde, scheikunde en biologie. Op de zestien computers kunnen verschillende sensoren worden aangesloten, en is speciale software geïnstalleerd om computergestuurd te meten en de verkregen gegevens te verwerken. Onze systeembeheerder is Evan van Hooren.

DSC03307