Over je nieuwe school

Je bent er helemaal klaar voor om naar de middelbare school te gaan. Mooi, want dat betekent een heleboel nieuwe uitdagingen. Niet meer één meester of juf de hele dag, maar per vak een andere docent én een ander lokaal. Je krijgt er bovendien een heleboel vakken bij.

Het Barlaeus is een gymnasium. Dat betekent dat dat je hier op vwo-niveau les krijgt, maar met een paar vakken extra: Latijn en Grieks. Twee boeiende talen die je veel leren over culturen in de oudheid, maar ook over andere talen en onze eigen geschiedenis.

Voordat je eerste lesdag begint, heb je natuurlijk al de nodige voorbereidingen getroffen, zoals een grote schooltas kopen (tja, veel sjouwen elke dag…) en je boeken kaften zodat je ze aan het eind van het schooljaar ook weer netjes kunt inleveren.

Natuurlijk eet je tussen de middag in onze kantine. Of je je boterhammen nu zelf meebrengt of hier een lekkere (en gezonde) lunch koopt, de kantine is ook een plek om gezellig bij te kletsen met je vrienden.

Het zal wel even wennen zijn om opeens met ongeveer achthonderd leerlingen op school te zitten, maar je zult al snel merken dat het Barlaeus een compacte, hechte gemeenschap is, waar beroemde Nederlanders je zijn voorgegaan en waar ook jij alle kans krijgt om je eigen leven een uitstekende start te geven. Waar hogereklassers een spetterende musical schrijven die jij als eersteklasser voor de hele school gaat opvoeren. Kortom, waar we er alles aan doen om je een geweldige tijd en toekomst te geven. Welkom!