Activiteiten en evenementen

Op het Barlaeus is er altijd wel een of ander evenement in voorbereiding of uitvoering. Wie zich wil ontwikkelen, ook buiten het verplichte curriculum, krijgt op onze school namelijk alle ruimte. Zo participeren we al jaren zeer succesvol in het European Youth Parliament (all in English, of course), en hebben we ons eigen Barlaeus Youth Parliament.

Sportief gezien staan de Barlaeanen ook hun mannetje/vrouwtje: we rennen ieder jaar vijf lopen van het Rondje Mokum met het Barlaeus Running Team en doen mee aan diverse sporttoernooien tegen andere scholen.  Daarnaast kruisen we de degens met elkaar en andere scholen in debattoernooien, de Klassieke Olympiaden, het nationale wiskundetoernooi van de Radboud Universiteit Nijmegen. Een nieuwe traditie is het Duurzaamheidsproject voor de derde klassen aan het eind van het schooljaar.

En natuurlijk het klassentoernooi! Het grootste evenement van het jaar, waarbij alle klassen superfanatiek hun best doen om met de beker naar huis te gaan. We trekken er regelmatig op uit, bijvoorbeeld voor buitenlandse kunstreizen naar  Parijs, Berlijn, Edinburgh  en Rome, om te kamperen of voor een stevig survivalkamp. In het kader van het Erasmus+ project heeft onze school samen met Duitse leerlingen de toneel voorstelling De Asielzoeksters gerealiseerd. Tot slot staat het culturele leven op een hoog peil. Zo geven we zomer- en winterconcerten in de Singelkerk, is er de jaarlijkse eersteklasmusical en een schoolbrede muziektheaterproductie – eveneens ieder jaar.

Foto’s en filmpjes van alle activiteiten zien? Loop dan eens door het berichtenarchief dat je via de homepagina bereikt.