Voorzieningen

De klaslokalen
Alle lokalen zijn voorzien van een vaste pc met óf een beamer, óf een interactief SMARTBoard. Dankzij deze combinatie is de lesstof en uitleg overal in de klas goed zichtbaar. Bovendien kunnen aantekeningen van docenten moeiteloos worden gecombineerd met filmpjes en andere nieuwe media.

Mediatheek
In de mediatheek staan hoderdtwintig pc’s voor klassikaal en individueel gebruik. Verder zijn er studieruimtes en een ‘rondetafelruimte’: twintig brede werkplekken waar je met z’n tweeën aan iets kunt werken.

Om de balie, in het midden van de mediatheek, staat een boekenkast met meer dan 10.000 boeken.

Via onze eigen Boekenzoeker kun je zoeken in ons bibliotheekbestand.  De mediatheek is iedere schooldag open van 8.15 uur tot 17.00 uur. Roeland Smeets is onze mediathecaris.

Ouders die als vrijwilliger willen helpen, kunnen zich aanmelden via r.smeets@barlaeus.nl.

ICT-lab
Het ICT-lab is een computerruimte voor leerlingen van de bètavakken, zoals natuurkunde, scheikunde en biologie. Op de zestien computers kunnen verschillende sensoren worden aangesloten, en is speciale software geïnstalleerd om computergestuurd te meten en de verkregen gegevens te verwerken. Onze systeembeheerder is Evan van Hooren.

DSC03307